W i n e C e l l a r

Feudo maccari

W i n e C e l l a r

The cantina is where our grapes conclude their journey to becoming wine. “Because we bring our wines to life among the rows of grapevines,” says Antonio Moretti Cuseri, “focusing on the quality of our soil and our grapes. When they get to the cellar, they follow their natural transformation into wine and this is when the proper aging begins: in temperature-controlled stainless steel vats, in egg-shaped concrete containers, and in containers made from “opus signinum” or in oak barrels. 

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Feudo maccari

C a n t i n a

La Cantina è il luogo dove le nostre uve concludono il loro percorso per essere vino. “Perché è tra i filari che facciamo nascere i nostri vini – spiega Antonio Moretti Cuseri – curando la qualità dei nostri terreni e delle nostre uve. Quando queste arrivano in cantina, seguono una loro naturale trasformazione in vino e questo inizia il suo giusto invecchiamento: in tini d’acciaio a temperatura controllata, in contenitori ovoidali in cemento, in contenitori in cocciopesto o in botti di legno.

B e c a u s e w e b r i n g o u r w i n e s t o l i f e a m o n g t h e r o w s o f g r a p e v i n e s .

All we do is support the natural fermentation process without any intervention. Proof of how well we’ve carried out our work in the vineyard and the high quality of our grapes. The rest is taken care of by time, repose, and the magic of the cantina with its dim lighting and aromas from days gone by. 

Non facciamo altro che assecondare i processi naturali di fermentazione, senza bisogno di altri interventi. E’ la riprova di quanto sia stato svolto bene il nostro lavoro nelle vigne e di quanto sia elevata la qualità dei nostri uvaggi. Al resto pensa il tempo, il riposo, la magia della cantina con le sue penombre e i suoi antichi profumi.